BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

4

December 2014

1

COMMENTS

Lucrul de care avem cu adevarat nevoie intr-o lume aflata in continua miscare!

Written by , Posted in Diverse

Orasul ne soarbe de toate energiile, traficul ne enerveaza la culme, pierdem minute bune printre masini, semafoare, claxoane, strazi cu sens unic, drumuri in lucru, asteptam in statii de metrou in aglomeratii infernale, alergam dupa autobuz in speranta ca il prindem… de parca e ultimul. Ne grabim sa ajungem mai repede la locul de munca, suntem mereu in intarziere, avem nevoie mereu de inca 5 minute, ne scoatem telefoanele la semafor sau in metrou si incepem sa butonam.

Ne facem noi prieteni pe Facebook si dam like-uri in stanga si in dreapta la cine apucam, ne inghesuim in lifturi, pe scarile rulante, ne aruncam cu capul inainte pe usile de la intrare care se misca in sensul acelor de ceasornic… parca vrem sa dam ora exacta. Suntem cu telefonul la ureche pentru ca mereu mai avem ceva de adaugat, de clarificat, de lamurit. Cand nu vorbim la telefon incepem sa ne verificam e-mail-urile, ne trimitem fete zambitoare prin sms, ne jucam pe diverse aplicatii. Ne modificam chipurile, adaugam culoare la pozele pe care le postam, ne schimbam fizionomia fetei prin operatii estetice. Suntem mereu intr-o fuga continua si intr-o nemultumire care nu stim sigur de la ce vine.. Poate de felul in care aratam, de bani, de locul de munca, de timpul pe care nu il avem. Ne zbatem, suntem rai, ne razbunam, ne varsam furia pe cei de langa noi. Mereu cineva o sa fie victima colaterala.

Vedem lumea cu alti ochi la fiecare refresh, cautam sa ne imprietenim cu cati mai multi oameni pe retelele de socializare cu toate ca, paradoxal, suntem din ce in ce mai singuri in viata reala.

“Traim pe prea-repede-nainte. Ne pierdem zi de zi în tehnologie si in viteza. Incercam sa castigam apreciere virtuala, dar pierdem in același timp valori, prietenii, familie, sentimente, standarde. E timpul sa ne reamintim de adevaratele valori. Si cel mai important: intr-o lume aflata in continua miscare avem nevoie de repere, de lucruri care sa ne ancoreze in realitate, de lucruri care sa ne aminteasca cine suntem cu adevarat.”

Purcari a adunat laolalta repere, lucruri, momente, oameni sau idei care ne pot aminti cine suntem noi cu adevarat, indiferent de imprejurari.  Pornind de la Glossa lui Eminescu, Purcari sintetizeaza esența vietii cotidiene. Deși viata se deruleaza pe fast forward, din 1827 Purcari ramane Purcari.

Si nu uita: intr-o lume aflata in continua miscare avem nevoie de repere.

Sursa foto: www.siluk.ro


1 Comment

  1. mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.