BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

18

January 2017

2

COMMENTS

Lucrul pe care ni-l dorim cel mai mult

Written by , Posted in Diverse

Timpul nu așteaptă să-ți faci timp și este unul dintre cele mai de preț lucruri de pe lumea asta. Timpul înobileaza, timpul vindecă, timpul ne ajută în multe situații, timpul ne face să fim mai înțelegători, mai toleranți, mai buni și mai calzi unii cu alții. Timpul are capacitatea de a înnobila lucrurile până la forma lor excepțională.

Timpul petrecut în familie, momentele din vacanță cu iubită/iubitul, Crăciunul petrecut cu cei dragi, clipele în care ești alături de prieteni –t oate astea sunt neprețuite și toate au un numitor comun.

Timpul aduce valoare în viețile noastre și tot el construieşte amintiri frumoase pe care le înmagazinăm în mintea și în inima noastră. O să ne aducem aminte cu cea mai mare plăcere prima plimbare cu sania în copilărie. Momentul în care ieșeam împreună cu tatăl meu în Grădina Icoanei – eu cu bobul meu portocaliu cu volan – și mă dădeam pe zăpadă până mă udam până la piele. Cu mare plăcere îmi aduc aminte de momentele frumoase din fiecare vacanță pentrecuta împreună cu Diana. De momentul în care am intrat cu barca și am văzut minunăția de la Portofino, sau cum am băut cafea și am mâncat prăjitură cu morcov în Rosendals Trädgård din Stockholm, sau cum ne-am plimbat pe la zidul Berlinului pe un vânt nepraznic și eu pozăm fiecare bucată de zid…

Valoarea pe care o aduce timpul în viețile noatre nu poate să fie cuantificată și nu există un preț pentru asta. Pentru amintirile frumoase, pentru momentele plăcute pe care le povestim de “n” ori trebuie să mulțumim timpului.

FullSizeRender IMG_3792 IMG_3797

Pentru a-mi aduce aminte de momentele frumoase, am început să colecționez diverse cești de cafea de prin locurile în care merg. Asta pentru că sunt un mare iubitor de cafea și pentru că unul dintre primele lucruri de care mă interesez când merg într-un oraș nou sunt cafenelele. Însă până să experimentați gustul primei cafele din orașul pe care doriți să îl vizitați cât mai repede, va invit să descoperiți o cafea excepțională în orașul nostru, chiar acasă la noi. Luna asta o să renunț la al meu Kazar pentru SELECTION VINTAGE 2014. Asta pentru că Nespresso introduce prima sa cafea maturată, rezultatul spectaculos al unui proces condus de experți remarcabili. După studii îndelungate privind cafeaua maturată, experimente cu diferite soiuri de cafea, recolte și condiții de depozitare, a fost creată ediția limitată SELECTION VINTAGE 2014. Obținută din cafea Arabica proaspătă, provenită de la mari altitudini din ținuturile muntoase columbiene, această cafea speciala a fost recoltată în urmă cu trei ani și apoi maturată cu meticulozitate, rezultatul fiind un gust complex cu note lemnoase elegante, note fructate delicate și o textură fină și catifelată.

IMG_3816
Pentru maturarea boabelor de cafea care alcătuiesc astazi SELECTION VINTAGE 2014, experţii Nespresso au apelat la un depozit secret, situat in Columbia, lângă Ecuator, la o altitudine de aproape 3700 de metri. Acolo, aerul este rece şi presiunea atmosferică este scăzută. Prin urmare, este mai puţin oxigen şi umiditatea din aer nu mai poate fi absorbită de boabe, cristalizandu-se la suprafata acestora. Depozitul nu a avut ferestre, nicio raza de lumina directă nu a intrat in contact cu boabele, lucru care ar fi putut accelera sau deteriora procesul de maturare. Sacii continand preţioasele boabe de cafea verde au fost rotiţi in permanenta, modificarea constanta a pozitiei acestora fiind o variabila importanta pentru maturarea uniforma a tuturor boabelor. Datorită acestor parametri atent controlați, boabele de cafea verde Arabica proaspăt recoltate, provenind din bogatele ţinuturi muntoase columbiene, s-au transformat în SELECTION VINTAGE 2014.

SELECTION VINTAGE 2014 e prilej de încantare și contemplare, deopotrivă. Așa că vă invit la un lucru simplu: să arătați prețuire față de timpul vostru, să-l întoarceți în favoarea voastră, spre perfecționare și evoluție.

IMG_3825


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.