BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

6

April 2015

7

COMMENTS

“Lumea are nevoie – mai mult ca niciodata – de emotie si de sensibilitate..pentru ca traim intr-o lume care pare ca striveste emotia si sensibilitatea.”

Written by , Posted in Diverse

Este cel mai valoros roman care face treaba asta, este cel mai de bun simt si mai civilizat om pe care il cunosc, este cel mai modest si mai corect om pe care il stiu. L-am intalnit cu 4 ani in urma si mi-a devenit prieten. Mi-a fost foarte greu sa ii spun “tu” pentru ca este o valoare recunoscuta la nivel mondial…am colaborat cu ele la diverse proiecte si acum am sansa sa coleborez iar. Doamnelor si domnilor..va invit la o seara magica, va invit la un eveniment unic.

Ce iti doresti cel mai tare pe lumea asta? “Imi doresc sanatate si sa am puterea de a trece peste orice obsacol care imi apare in fata.” Sunt vorbele lui Razvan Mazilu – cel mai mare dansator si coregraf din Romania. Postarea de azi este despre Razvan si despre gandurile lui.

“Dansul contemporan se adreseaza unui numar mare de spectator, este accesibil tuturor si cred ca lumea are nevoie – mai mult ca niciodata – de emotie si de sensibilitate..pentru ca traim intr-o lume care pare ca striveste emotia si sensibilitatea.”

“Avem o mare responsabilitate fata de public – sa se regaseasca in povestea de pe scena. Si daca lucrul asta se intampla…inseamna ca misiunea noastra a fost indeplinita.”

“Sensibilitatea este vitala pentru un artist. Fara ea nu se poate. Traim intr-o luma foarte pragmatica iar sensibilitatea a devenit un calcai al lui Ahile, un punct vulnerabil.” Sursa TVR.

Andrei_Runcanu_Razvan_Mazilu

“Arta contemporana trebuie sa surprinda, sa incite, sa socheze, sa nu ne lase sa adormim in fotoliile de pluș ale teatrelor. Niciodata nu au fost vremuri bune, ideale, pentru arta si artisti. Ori e razboi, ori criza, ori nu sunt bani. Si poate ca așa si e, dar imaginați-va cum ar arata lumea fara artisti, cat de trista și saraca ar fi. Un artist trebuie si chiar are datoria de a fi un razvratit impotriva cotidianului, a societatii, a sistemului. Am mai spus-o, dar nu voi obosi niciodata sa o repet: ca artist, mai ales ca unul care si-a demonstrat valoarea ani la rand, ma simt foarte vulnerabil in climatul socio-cultural din Romania. Eu vreau sa construiesc, sa creez, sa evoluez, sa propun lucruri noi. “ Citeste tot interviul pe www.elacraciun.ro.

Teatrul Odeon are placerea sa anunte

GALA EXTRAORDINARA A DANSULUI RAZVAN MAZILU & FRIENDS

in zilele de 29 si 30 aprilie, de la ora 19.00 la sala Majestic

Teatrul Odeon celebreaza Ziua Mondiala a Dansului (29 aprilie) printr-o Gala Extraordinara Razvan Mazilu & Friends ce va avea loc in zilele de 29 si 30 aprilie, la Sala Majestic. A devenit deja o traditie ca Teatrul Odeon sa sarbatoreasca Ziua Mondiala a Dansului. Anul acesta, Razvan Mazilu, coregraful Teatrului Odeon, a pregatit un spectacol in care a invitat dansatori, coregrafi si actori.

Razvan Mazilu va dansa alaturi de Monica Petrica, Judith State, Ioana Marchidan, Vanda Stefanescu, Arcadie Rusu, Silviu Daniel Mititelu, Clubul TangoTangent si elevi ai Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti. Vor fi prezentate momente din spectacolele: Block Bach, Depeche Dance, Saraiman, Nesomn, Sell me dar si creatii originale, in premiera. Surpriza spectacolului vor fi momentele muzical-coregrafice pe care distributia musicalului de mare succes WEST SIDE STORY – Manifestul unei generatii le va interpreta live.

Gala Extraordinara Razvan Mazilu & Friends

WEST SIDE STORY este un spectacol realizat de Razvan Mazilu si produs de Festivalul National de Teatru, a carui premiera a avut loc anul trecut pe scena Teatrului Odeon.

Durata spectacolului: 2h (fara pauza)

Pretul biletelor: 106 lei, 53 lei

Biletele le gasiti AICI.

foto Andrei Runcanu si Dragos Taralunga

 

Sursa: TVR


7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.