BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

9

September 2016

0

COMMENTS

“Mereu am stiut ca era ceva important in viata ta, ceva de care nu mi-ai spus niciodata.”

Written by , Posted in Film

Exista un regizor pe care il astept de fiecare data cu si mai mare interes sa scoata un film. E ca si la muzica..cand astepti ca trupa ta preferata sa scoata un album. Pana scoate Placebo album nou..ma bucur ca unul dintre regizorii mei preferati aduce in cinema un nou film.

Julieta, cel de-al 20-lea lungmetraj al regizorului spaniol Pedro Almodovar va avea premiera in cinematografele romanesti pe 30 septembrie. Filmul este reprezentantul Spaniei la Oscar-urile din 2017, la sectiunea Best Foreign Language Film, si a avut premiera mondiala anul acesta la Cannes, fiind deja a cincea pelicula a cunoscutului regizor spaniol selectata in Competitia oficiala pentru un premiu Palme d’Or. Pana acum, Julieta a avut incasari de peste 13 milioane de dolari. In Romania, lungmetrajul este distribuit de Independenta Film.

Julieta este lupta unei mame pentru a supravietui incertitudinii. Un film despre complexul vinovatiei. Despre resorturile inexplicabile care ne fac sa ii abandonam pe cei pe care ii iubim. Sa-i evacuam din vietile noastre ca si cum nu ar fi insemnat nimic, ca si cum nici nu ar fi existat.

123

Noi muze in colectia lui Almodovar

Julieta marcheaza intoarcerea mea la universul feminin”, a declarat Almodovar. “Aproape toate actritele din acest film sunt complet noi pentru mine. Dar acum pot spune ca Adriana Ugarte si Emma Suárez (actritele care o interpreteaza pe Julieta la tinerete, respectiv la maturitate – n.red.) fac si ele parte din forul meu olimpian, umar la umar cu muzele mele: Penélope Cruz, Carmen Maura, Victoria Abril, Marisa Paredes si Cecilia Roth”.

12345

Julieta a fost inspirat de trilogia (in limba engleza) Runaway, scrisa in 2004 de castigatoarea Premiului Nobel Alice Munro, ale carei drepturi regizorul spaniol le-a cumparat inca din 2009. Ulterior, acesta marturisea ca ceea ce l-a impresionat si l-a facut sa-si doreasca neaparat un film dupa acea poveste a fost o scena care avea loc in tren. “O femeie. Intr-un tren. Chiar si numai atat si deja mi se pare foarte cinematografic”, spunea cineastul.

Julieta, fosta Silencio

Initial filmul trebuia sa se numeasca SilencioSilence, in limba engleza – dupa unul din cele trei capitole ale trilogiei: Chance, Soon si Silence. Dupa filmari, titlul a fost schimbat in Julieta, pentru a evita o eventuala confuzie cu un alt film care urma sa apara tot in 2016: Silence, in regia lui Martin Scorsese.

1234

Episodul Panama Papers

Julieta a avut premiera in Spania in aprilie, la Barcelona. Din pacate, lansarea in cinematografe s-a suprapus cu aparitia in presa a scandalului Panama Papers, in care aparea si numele fratilor Almodovar si al casei lor de productie, El Deseo. Regizorul a decis sa-si anuleze toate interviurile, sesiunile foto si celelalte evenimente de promovare la care trebuia sa participe. Ulterior a declarat ca nu a dorit ca produsul sa aiba de suferit din cauza ca ziaristii s-ar fi concentrat mai mult pe persoana lui decat pe cel mai recent film al sau.

O vizionare speciala a avut loc in 8 aprilie si la Calzada de Calatrava, orasul de nastere al lui Almodovar.

1234

Julieta. Sinopsis

Julieta traieste in Madrid cu fiica sa. Amandoua indura in tacere lipsa sotului, respectiv a tatalui fetei. Dar se pare ca nu intotdeauna durerea reuseste sa apropie oamenii. Uneori ea ii desparte si mai mult.

Cand fiica implineste 18 ani, si ea isi abandoneaza mama fara nicio explicatie. Julieta face tot posibilul sa o gaseasca. Insa, cu cat cauta mai mult, cu atat descopera cat de putin isi cunostea propria fata.

julieta_afis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.