BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

10

August 2020

0

COMMENTS

Mi-a fost dor de toata lumea

Written by , Posted in Film

TIFF nu mai este de multa vreme doar despre filme. TIFF este despre intalnirile dintre oameni, despre seri lungi la spritz, despre socializare, despre oamenii din filmul tau cu care abia astepti sa te vezi. Filmele sunt un pretext. Un pretext bun pentru a naste amintiri frumoase. Cine a fost la TIFF stie despre ce vorbesc. Toti actorii, toti oamenii implicati in lumea filmului abia asteapta momentul asta. Si absolut toata lumea daca aude de TIFF isi aminteste cel putin o poveste misto de aici.

Un film bun, reactia oamenilor dupa o vizonare, atmosfera din oras, nebunia de la petrecerile HBO, rasaritul de la ultima petrecere din festival, vibe-ul asta senzational pe care il are Clujul. TIFF a devenit institutie. TIFF e fabrica de amintiri frumoase. TIFF e cel mai frumos moment din an pentru absolut toti oamenii care sunt pasionati de film. Anul acesta traim un altfel de TIFF. Unul fara petreceri, fara socializare cu multi oameni, unul adaptat la vremurile pe care le traim. Clujul si oamenii de aici au reactionat senzational. Bilete vandute la toate proiectiile, lumea doritoare sa vada filme cat mai multe, sa mearga in Weekend la Castel si sa ii asculte pe oamenii misto care participa la #inspiraTIFF. TIFF inseamna revederi cu oameni dragi si ma bucur enorm ca anul asta am fost aici. Ne lipsea festivalul, ne lipseau oamenii de aici, ne lipseau filmele.

Pentru mine TIFF este acasa, pentru mine Clujul este acasa, terasa de la Da Pino este acasa, oamenii din Cluj sunt cei de acasa. Ioana de la Eggcetera – multumim pentru cel mai bun mic dejun, Cristi multumim pentru ziua petrecuta la Tarnita si tuturor oamenilor din Cluj care sunt atat de calzi si de primitori. Cristian ma bucur enorm ca te-am revazut si iti doresc sa zbarbie galeria de pe Horea 29. Multumesc Catalin si Ioana pentru cadoul minunat, Radu – sefu’ la adidasi pentu mimosa aia bomba. A fost gura de aer proaspat pentru noi sa va vedem, sa stam cu voi. Vibe-ul Clujului a fost minunat. Medicament curat. Dana, Silviu sunteti niste oameni minunati. Multumim pentru tot. 

Ma bucur enorm ca am fost alaturi de Diana la TIFF.19 pentru ca ea adora festivalul asta. E mai fiarta pe filme ca mine. Si ne-am bucurat ca doi copilasi de fiecare zi petrecuta la Cluj. Cum a fost editia de anul asta? Una despre noi, despre oameni, despre ce am uitat sa facem cand ne era bine. Vorba aia cu “eram fericiti dar nu stiam” e mega reala. Distantati dar mai impreuna ca niciodata. Cu nevoia si speranta ca lucrurile sa se intoarca la normalitate. @tiffromania 2020 a fost despre speranta. Sa fim toti bine. Asta conteaza. 

P.S Multumesc Ana si Adi pentru serile minunate de la locul ala minunat pe care il aveti si unde ma simt mereu ca acasa. Sunt si o sa fiu in continuare mereu fan Da Pino pentru tot ce faceti voi acolo. Si fanul vostru pentru ca sunteti niste oameni minunati. Sa pui rosiile alea la ladita cand plecati la mare 🙂 Nu se stie niciodata.

Felicitari Dorian Boguta pentru premiu si foarte bine ai spus. Fix asa e. Vrem sau nu vrem…toti avem nevoie de asta.

https://www.instagram.com/p/CDtz0uTpSGm/

TIFF in cifre:

  • Chiar și în condiții de siguranță sporită, organizat pentru prima dată exclusiv în aer liber, cel mai mare eveniment din România dedicat filmului a atras, în perioada 31 iulie – 9 august, un număr de 45.000 de participanți.
  • Timp de zece zile, spectatorii au urmărit pe marile ecrane 157 de filme din 49 de țări, prezentate până târziu în noapte în cadrul a 232 de proiecții (față de circa 400 în 2019), în 14 locații, în prezența realizatorilor invitați la această ediție.
  • În topul preferințelor celor care au ales să-și petreacă serile de vară la TIFF s-au aflat, în acest an, filmele La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos)Mama (Madre, r. Rodrigo Sorogoyen), Corpus Christi (r. Jan Komasa), La dolce vita (r. Federico Fellini), evenimentele din programul Weekend la Castel și cele organizate la Arkhai Sculpture Park din Vlaha.
  • 51 dintre evenimentele programate la această ediție au fost sold-out.
  • Toate cele 500 de locuri disponibile în Piața Unirii din Cluj-Napoca au fost ocupate în fiecare seară dar, chiar dacă festivalul s-a încheiat, câteva dintre hiturile ediției pot fi urmărite în continuare online până pe 16 august, pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), platforma de video streaming a festivalului.
  • Anul acesta, un număr record de 600 de aplicanți și-au exprimat dorința de a fi voluntari la TIFF, peste 250 dintre ei fiind selectați pentru a asigura, alături de echipa festivalului, buna desfășurare e evenimentelor și implementarea măsurilor de siguranță.
  • Filme de la ediția din acest an, dar și alte pelicule premiate se vor vedea la București într-un spațiu central, în fiecare weekend, între 7 august și 27 septembrie, la CINEMA SUB CLAR DE LUNĂ. Proiecțiile au loc în aer liber, vinerea, sâmbăta și duminica, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară. Programul complet: https://eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna
  • În perioada 27-30 august, filme de la TIFF vor ajunge pe marele ecran la Sibiu, pentru cel de-al 14-lea an consecutiv, iar între 11 și 13 septembrie, titlurile ediției se vor vedea la cea de-a treia ediție TIFF Oradea, tot în aer liber.

Sursa foto: TIFF


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.