BLOGU LU' OTRAVĂ

Friday

25

October 2013

5

COMMENTS

Mister Nimeni

Written by , Posted in Diverse

Exista un personaj in “To Rome with love” de la Woody Allen…Leopoldo Pisanello (Roberto Benigni) pe numele lui. Leopoldo este nimeni. Mister Nimeni. Este personajul ala care apare de habar nu ai unde…si isi da cu parerea despre orice.

In vremurile noastre e plin de Leopoldo. Leopoldo e peste tot.  Leopoldo e in politica, Leopoldo e in arta si cultura…il vezi pe la CNC, Leopoldo e in moda – descultul ala de iti spune tie cum sa te incalti, Leopoldo e in sport, Leopoldo e taximetristul cu care mergi zilnic, Leopoldo e omul ala cu care te intalnesti la coada la banca, in trafic, in scara blocului. Personajul lui Allen este atat de real. Si culmea este ca oamenii il mesteca cu lejeritate. E un ursulet de la Haribo pe care il digeram usor.

Leopoldo e in ziare, in toate tabloidele, pe toate site-urile, la toate televiziunile. Sta cuibarit acolo in ecranul televizorului si apare cand apasam butonul verde de la telecomanda.  Leopoldo nu stie nimic dar emite pareri. Mananca rahat despre orice. Are tupeu si mult curaj. E gol, vid, nul pe interior. Dar mesteca ceva pe gura. Si culmea sunt multi care ii asculta tampeniile.

Din pacate unii oameni sunt fix ca el…si se regasesc in el…si poate din acest motiv Leopoldo este peste tot. Mister Nimeni care isi da cu parerea despre orice, oricand, oricum, oriunde este in stanga noastra, in dreapta, in fata si chiar in spatele nopstru. Ne sufla in ceafa.

Toti politicienii sunt Leopoldo, multe vedete de carton care apar prin tabloide si pe la emisiunile de divertisment de la teve, multi patroni de cluburi de fotbal sunt Leopoldo, multi oameni de afaceri sunt Leopoldo, multi oameni cu care ne vedem sunt asa…ai mare grija sa nu ajungi Leopoldo niciodata. Mai bine iti vezi de treaba ta, esti bun fix pe felia ta, nu iti dai cu parerea aiurea despre 1000 de lucuri. Nu are rost…sunt atatia care stiu mai bine cum se fac lucurile astea. E plina lumea de Leopoldo nu mai este nevoie de inca unul. Traim vremuri in care ciungul ii arata lui Ghita Muresan cu se da slam dunk.


5 Comments

  1. Fromarawithlove
  2. A.
    • Otrava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.