BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

16

December 2014

0

COMMENTS

Motivele pentru care sa alegi Romania cand vine vorba de tratamente medicale!

Written by , Posted in Diverse

Exista o intrebare la care am cautat mereu un raspuns. Au fost momente in viata mea in care m-am lovit de asta. Momente in care nu am stiu care este cea mai buna decizia in ceea ce priveste acest lucru.

Intrebarea este „de ce pleaca pacientii sa se trateze in stranatate?” Raspunsurile pe care le primim sunt mereu aceleasi. Nu avem specialisti buni in Romania, aparatura nu este performanta, nu avem rezultate medicale la standardele europene sau pur si simplu nu avem incredere in serviciile din tara.

Conform unui studiu Eurobarometru, peste 55% dintre romani si-au manifestat dorinta de a merge la tratament intr-un alt stat membru UE.

Momentul in care ajungi intr-un  spital este unul dintre cele mai delicate. Esti acolo si iti pui toata speranta in omul ala pe care il vezi pentru prima data in viata si in echipa lui. Ii acorzi toata si ai o singura dorinta – sa te faci bine si sa te intorci la activitatile tale de zi cu zi. Postarea de astazi vine cu o altenativa viabila si cu un raspuns la intrebarile de mai sus. Acum poti alege Romania pentru sanatatea ta! Exista si la noi spitale care ofera toate avantajele pe care le au spitalele din strainatate.

Romanii cheltuie, in fiecare an, aproximativ 100 de milioane de euro pe interventii medicale in strainatate, din convingerea ca doar peste hotare pot gasi medici cu experienta, aparatura medicala moderna si reusita aproape de 100%. In acelasi timp, in Romania, se intorc medici specialisti cu experienta in centre medicale de renume din Europa si trateaza romani la preturi de 10 ori mai mici decat in strainatate, cu aparatura moderna si cu aceeasi sansa de reusita ca in afara Romaniei.

Clinica Polisano
Motivele pentru care sa alegi Spitalul European Polisano Sibiu

–          Are doua echipe medicale – Heart Team & Brain Team – care au efectuat, in ultimele 6 luni, o interventie medicala in premiera mondiala si 5 interventii premiere nationale
–          Cele doua echipe sunt formate din medici cu studii internationale si experienta in cele mai mari centre medicale europene
–          Cazurile de chirurgie tratatele de cele doua echipe sunt analizate multidisciplinar, la care participa si specialisti din afara tarii
–          Au rezolvat cazuri medicale refuzate in alte centre internationale de prestigiu si au interventii care fac subiectul prezentarilor la cele mai cunoscute conferinte medicale europene
–          Au cea mai noua aparatura de radioterapie si imagistica din Romania
–          In cazul serviciilor de fertilizare in vitro, inregistreaza o rata de success de 54%, fata de media europeana de 35%

Si daca tot vorbim despre comparatia Spitalul European Polisano Sibiu vs. un spital din strainatate trebuie sa vorbim si despre bani.

Interventia neurochirurgicala cu fluorescenta prin 5-ALA, realizata in premiera nationala la Spitalul European Polisano si continuata cu succes, s-a ridicat la 5.000 de euro, in timp ce pacientul ar fi platit in Viena 50.000 de euro, iar in Canada 100.000 de euro, pentru acelasi tip de interventie, in conditii similare.

Cele doua echipe medicale, au efectuat in ultimul an, alaturi de specialisti din Europa, 25 de operatii pro bono pentru copii proveniti din familii defavorizate sau din centrele de plasament. Interventiile s-au ridicat la aproximativ 100.000 de euro si au fost suportate, in totalitate, de spital. Tot in ultimul an, Heart Team a fost implicata intr-o campanie de responsabilitate sociala, din dorinta de a creste gradul de diagnosticare corecta a bolilor coronariere. Au fost realizate peste 800 de coronarografii gratuite. Costul acestor proceduri s-a ridicat la peste 300.000 de mii de euro, fiind suportate in totalitate de Spitalul European Polisano.

Foto: www.siluk.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.