BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

8

February 2016

0

COMMENTS

“Muzica este un raspuns caruia nu i s-a pus nicio intrebare.”

Written by , Posted in Music

Pentru un om pasionat de muzica si de literatura exista o mare curiozitate: ce asculta Charles Bukowski in noptile in care scria “Femei” sau ce piese asculta Murakami in timp ce scria “Iubita mea, Sputnik”? Sau pur si simplu ce ascultau oamenii astia in viata lor de zi cu zi?

Mereu mi-am dorit sa stiu lucrurile astea. In cazul celor doi exista sanse sa mai gasesc niste informatii care sa imi satisfaca curiozitatea…insa daca ma gandesc la Goethe, Hugo, Tolstoi sau Oscar Wilde…e mai complicat. Si uite ca in postarea de astazi vorbim despre o dorinta implinita. Se cheama “All you can read” este o emisiune de radio realizata de Marius Chivu si fix despre asta este vorba in ea: un talk show in doi despre carti si muzicile lor. In fiecare zi de luni de la 22:00, Marius invita un scriitor pentru a discuta o carte nou aparuta si a asculta impreuna muzicile preferate ale invitatului. Si uite asta ma gandesc deja la invitati. Practic ii fac emisiunea lui Marius 🙂 As vrea sa povesteasca despre muzicile lor un Telespan, un Paraschivescu, un Lazarescu, un Teodorovici, o Braniste sau o Niculescu.

Pentru ca traim in epoca asta digitalizata imi face placere o treaba din asta. Cartea lui Agassi incepe cu un meci pe care il juca la US Open in 2006 impotriva lui Baghdatis. In primele pagini povesteste fiecare minge, fiecare traire. Pentru ca este o treaba recenta…mintea iti zice sa caut imediat meciul pe Youtube si sa citesc inceputul cartii in timp ce vad schimburile de mingi. Senzatia este una foarte tare.

“Partea buna a muzicii este ca, atunci cand te loveste, nu simti durere.” Bob Marley

2

Acelasi lucru poate sa fie si in cazul cartilor si al muzicii. Am prins trei editii pana acum. Una in care invitat era Alex Tocilescu, una in care era invitata Nora Iuga si una in care a fost invitat Mircea Cartarescu. Toate 3 foarte, foarte misto. Asa am aflat ca Nora Iuga asculta Wagner, The Beatles sau Maria Tanase. Multam Radio Seven pentru emisiunea asta. Si multam si pentru emisiunea prietenului Marius Vintila. Se numeste “Cuvinte. Cu Vintila”, e in fiecare zi de la luni pana vineri de la 17:30 si este un dialog de bun simt pe diverse teme. Am prins o editie foarte misto despre sursele noastre de informatie. Cate si care sunt si, mai ales, cata incredere ai in ele. Apropos de versul lui Deliric “Televiziunile te spala pe cap ca Geta Voinea”.

6

La Radio Seven puteti sa dati peste alti oameni foarte cool: Andreea Mihaela Stan, Tibi Ursan, Robert Tache sau Bogdan Stratula. Si neaparat matinalul “7 dimineata” cu Laura Ivancioiu si Mihai Gainusa. Tocmai am vazut un live foarte bun de acolo cu Mani si Oigan. Poti sa asculti radioul www.7radio.ro sau pe 103.4 FM.

Mani & Oigăn live @ Radio SevenAzi-dimineaţă am avut un unplugged ca la carte, de la cei doi Mani şi Oigăn.#live7

Posted by Radio Seven on Friday, February 5, 2016

“Muzica este un raspuns caruia nu i s-a pus nicio intrebare.” Nichita Stanescu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.