BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

21

November 2017

1

COMMENTS

Numai pasiunile mari pot da nastere oamenilor mari

Written by , Posted in Diverse

Exista un singur mod de a realiza lucruri minunate. Acela este pasiunea, sa iubesti ceea ce faci. In momentul in care faci asta nu ai cum sa nu reusesti. Nu ai cum sa nu iti duci la capat tot ceea ce ti-ai propus. Cand exista pasiune la care se aduaga multa munca si daruire scopul este atins. Picasso spunea un lucru pe care il zic si eu tutturor oamenilor pasionati de ceva: “Prefer sa mor de pasiune decat de plictiseala.”

Despre pasiunea este postarea de astazi. Si despre oameni care iti intind o mana si te ajuta sa iti indeplinesti visul. Cu ceva vreme in urma am facut pe blog un interviu cu Marius Manole. Si il intrebam ceva care la care toata lumea cauta un raspuns. Asta pentru ca aud tot mai multi oameni care se plang ca nu fac ceea ce le place, nu fac ceea ce isi doresc, ceea ce le place, ceea ce vor. Si el mi se pare un om care a gasit raspunsul la treaba asta. Face ceea ce ii place si isi castiga existenta din asta. Si imi spunea ceva de care toti tinerii din ziua de astazi care sunt in cautari trebuie sa tina cont. “Ii sfatuiesc pe cei care se plang de job-urile pe care le au sa inchida ochii si sa-si dea seama pana la ce varsta se vad facand meseria aia.. sa lupte pentru crezul lor.” Azi vorbim despre oameni care au o pasiune si care urmeaza sa isi castige existenta din pasiunea pe care o au.

Oamenii de la Selgros au facut o treaba extraordinara tocmai din dorinta de a intinde o mana de ajutor pasionatilor de gastornomie. Au organizat o competitie care se numeste Arena Bucatarilor si care este un concurs destinat destinat gastronomilor din Romania, aflat acum la cea de a noua editie. Competitia si-a propus sa premieze priceperea si maiestria celor mai pasionati Chefi care demonstreaza juriului, prin tehnici ingenioase de preparare a bucatelor, ca merită unul dintre premiile oferite de Selgros Romania. Cu mare bucurie am asistat sambata asta la finala. Si mi-a placut foarte tare tot ce am vazut. Cum exista cineva care te incurajeaza sa iti urmezi visul. Si mi-ar placea sa vad treaba asta din ce in ce mai des in toate domeniile. Pentru ca cei pasionati fix asta asteapta. Cineva sa le ofera sansa sa faca ceea ce le place.

IMG_8826 IMG_8828

Emanuel Mocan, în vârstă de 21 de ani, este câștigătorul celei de-a noua ediții a competiției Arena Bucătarilor, în urma finalei desfășurate pe 18 noiembrie la Romexpo. Competiția Arena Bucătarilor Juniori a fost câștigată de Alin Vălean. Emanuel Mocan, discipol al celebrului chef Cezar Munteanu, a convins în finală juriul format din maeștri ai artei culinare din România, Franța, Rusia și Polonia în fața celorlalți șapte contracandidați ai săi. El va reprezenta România la competiția Les Chefs en Or care va avea loc anul viitor, la Paris. Manu, cum îi spun prietenii, nu este la prima participare la Arena Bucătarilor – în 2014, el a câștigat competiția la secțiunea de juniori. Trofeul din 2017 nu face decât să confirme ascensiunea constantă a unei noi stele a gastronomiei românești. Manu gătește de la 14 ani și spune că ambiția lui este să aducă măcar o stea Michelin în România. Cât despre Alin, câștigătorul de la Juniori, acesta lucrează la restaurantul unui complex turistic din Dej și a fost pregătit pentru competiție chiar de concitadinul său, Emanuel.

IMG_8825 IMG_8827 IMG_8829

Pe langa concur ne-am bucurat sambta si de show-uri culinare si de wine-pairing susținute de chefi de prestigiu precum Victor Melian, Ioan Florescu, Nico Lontras, Marc Galais, Ciprian Nicolescu și Dan Iordan, alături de sommelierii Mihai Tomescu și Sergiu Nedelea. Am baut un vin alb din Noua Zeelanda de l-am pomenit toata ziua pe domnul Nedelea 🙂

juriu


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.