BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

4

May 2017

2

COMMENTS

Probabil cel mai spectaculos fenomen al naturii!

Written by , Posted in Travel

Mi-ar placea sa merg sa vad pe viu fenomenul asta minunat al naturii. Stiu oameni care au fost si care au fost fascinati de aurora boreala sau “luminile nordului”.

Aurora Boreala se petrece atunci cand soarele emite particule de energie, numite ioni, care se deplaseaza in spatiu cu viteze extrem de mari. Atunci cand particulele se ciocnesc cu gazele din ionosfera incep sa straluceasca, producand acest spectacol inedit de culoare si lumina in zonele nordice. Insa trebuie sa recunoastem ca oricate explicatii stiintifice ne ofera oamenii de stiinta, pentru noi aurora boreala ramane un fenomen incredibil al naturii mereu surprinzatoare. Il putem considera ca este spectacolul sau petrecerea pe care aceasta o da in cinstea timpului care trece si in care ea devine din ce in ce mai frumoasa. Exista cateva variante prin care poti sa o vezi. Pe viu: daca alegi sa faci o vizita in unul dintre locurile din care este vizibila: Lofoten (aici sunt facute fotografiile lui Alex Conu), Reykjavik, TromsoFairbanks in Alaska, Murmansk, Peninsula Kola, Rusia sau Groenlanda sau in fata televizorului daca acesta este LG din gama OLED 🙂

Astazi vorbim un pic despre tehnologie, despre fenomenul asta unic al naturii si despre campania “Descopera Aurora Boreala in Romania”. Abia astept sa testez unul dintre televizoarele LG din gama OLED despre care am auzit numai lucruri bune. Mai multe detalii puteti sa vedeti AICI.

alexconu-novapix-47

OLED vine de la Organic Light Emitting Diode – LED  Organic – si are control la nivel de fiecare pixel – cel mai profund negru si cea mai realista si intensa paleta de culori (perfect black reveals perfect nature). Adica acesta tehnologie vine cu lucruri care ne fac sa ne bucuram mai tare de experienta privitului la TV. O calitate superioara a imaginii la standardele avansate Dolby Vision, pixelii auto-iluminati si negrul perfect ce evidetiaza  bogatia si intensitatea culorilor; imagini ca in realitate, indiferent de unghiul in care le privesti, o experienta acustica cu totul noua, efect de sunet full 360 grade DOLBY ATMOS, la fel ca in salile de cinema; sunet care ajunge la audienta din toate directiile, practic esti in mijlocul actiunii si binenteles un design elegrant, simplitate si perfectiune, un televizor subtine si usor care nu ocupa mult spatiu. Si cam atat despre tot ceea ce inseamna OLED 🙂

alexconu-novapix-34

Din dorinta de a demonstra potentialul tehnologiei OLED dar si pentru a oferi romanilor accesul la o experienta impresionanta, dar poate, mai putin accesibila, LG, alaturi de Alex Conu, un fotograf renumit pentru proiectele sale de astro-fotografie, aduce pentru prima data, Aurora Boreala în Romania. Aveti treaba pe 20? Eu merg aici 🙂 Pe data de 20 mai, de Noaptea Muzeelor, LG va organiza la Arcub o expozitie in care Aurora va fi dezvaluita celor prezenti cat mai aproape de realitate, cu ajutorul tehnologiei LG OLED. Alex Conu, fotograful ale carui fotografii cu Aurora au facut inconjurul lumii va fi invitatul special al evenimentului si va vorbi celor prezenti despre acest fenomen, dar si despre modul in care poate fi mortalizat si expus publicului larg cat mai aproape de realitate. Mai multe detalii despre proiect gasiti AICI.

Aurora Boreala in Romania

Foto: Alex Conu


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.