BLOGU LU' OTRAVĂ

Monday

1

May 2017

1

COMMENTS

Filmele lunii mai: 8 filme pe care trebuie sa le vezi!

Written by , Posted in Film

Luna mai se anunta una foarte bogata din punct de vedere al filmelor. Avem un film despre Marina Abramovic, avem cel mai nou film in regia lui Ridley Scott, cea mai noua productie Guy Ritchie si cel mai asteptat film facut de Aki Kaurismäki care a luat “Ursul de Argint” pentru cel mai bun regizor.

The Circle este regizat de James Ponsoldt (The Spectacular Now), după un scenariu care îi aparține, și care e inspirit de romanul cu același titlu de Dave Eggers.

O tânără, Mae (Emma Watson), primește un post într-o mare companie de social media, The Circle, care propovăduiește valorile transparenței totale în societate, îmbrățișate de angajați cu o devoțiune asemănătoare cu cea a unui cult religios. Nu trece mult timp până ce Mae află că, atât compania, cât și mesianicul său fondator, Eamon Bailey (Tom Hanks) au, de fapt, un scop pe cât de ascuns, pe atât de periculos. Alături de cele două vedete apar John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane, Ellen Wong, Bill Paxton, Patton Oswalt.

13

Réparer les vivants este o adaptare a cartii cu acelasi nume scrisa de Maylis de Kerangal. Filmul trateaza o problema de viata si de moarte – donarea de organe. Este unul dintre cele mai impresionante filme vazute in utlima vreme. In film ii puteti vedea pe Andranic Manet, Emmanuelle Seigner, Alice Taglioni, Tahar Rahim si Théo Cholbi.

13

The Space in Between: Marina Abramovic and Brazil. În căutarea vindecării spirituale și a inspirației, artista Marina Abramović călătorește prin Brazilia, vizitează locuri încărcate spiritual, ia parte la ritualuri sacre și explorează limitele dintre artă, spiritualitate și conștiință. Cât de departe va merge pentru a-și crea opera de artă? Filmul este regizat de Marco Del Fiol.

13

March of the Penguins in regia lui Luc Jacquet. La două luni de la filmările în condiţii deosebite în Antarctica iarna trecută, Luc Jacquet revine cu un nou film care urmărește povestea unui pui de penguin care se pregătește să pornească în prima sa călătorie, urmând chemarea misterioasă care îndeamnă pinguinii să pornească spre o destinație necunoscută, odată cu apropierea iernii.

13

Tine lumina aprinsa. Nu ramane in intuneric. Alien: Covenant este cel mai nou film regizat de Ridley Scott. Având ca destinație o planetă dintr-o parte indepărtată a galaxiei, echipajul navei colonie Covenant descoperă ceea ce ei cred că este un paradis neexplorat, dar este de fapt o lume întunecată si periculoasă al cărei unic locuitor este sinteticul David (Michael Fassbender), supraviețuitorul expediției eșuate a navetei Prometheus.

13

King Arthur: Legend of the Sword etse ceva nou si bun de la Guy Ritchie. După asasinarea tatălui lui Arthur, unchiul său este cel care va prelua conducerea regatului Camelot. Alungat din castel şi mult prea mic să-şi mai amintească originile, Arthur ajunge să crească departe de împărăţie, pe aleile întunecate ale oraşului Londinium. Însă în momentul în care acesta reuşeşte să scoată sabia din stancă, viaţa lui se schimbă radical şi este forţat să-şi accepte destinul şi să revendice coroana, indiferent că îi place sau nu.

Rege prin sânge, proscris și vagabond prin condiția actuală, Arthur trebuie să decidă dacă este cu adevărat stăpânul dorit al sabiei Excalibur. Legenda sabiei înfipte în piatră este adusă la viață din 19 mai pe marile ecrane. Jude Law este King Vortigern în King Arthur: Legenda Sabiei!

13

The Other Side of Hope este filmul cu care Aki Kaurismäki a luat “Ursul de Argint” pentru cel mai bun regizor. Toivon tuolla puolen este o comedie – dramă finlandeză în care se împletesc poveștile a două personaje actuale. Khaled este un tânăr emigrant sirian din Aleppo care caută refugiu pe străzile din Helsinki. Wikström este un fost agent de vânzări care renunță la job și devine jucător de poker și cârciumar în același oraș. Fix la jumătatea filmului, destinele celor doi se intersectează.

13

Un profil pour deux este un film regizat de Stéphane Robelin – omul responsabil cu Et si on vivait tous ensemble? Pierre are 75 de ani, este văduv și duce o viață destul de singuratică de când și-a pierdut soția. Fiica lui îi aduce un calculator, cu gândul că i-ar putea stimula curiozitatea și că, cine știe, poate și-ar face chiar prieteni noi. Cu ajutorul lui Alex, tânăr profesor de informatică, Pierre începe să navigheze online și nu trece mult timp până să descopere un site de întâlniri.

13


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.