BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

24

November 2015

0

COMMENTS

“Sanatatea e comoara cea mai pretioasa si cea mai usor de pierdut; totusi cel mai prost pazita.”

Written by , Posted in Diverse

Exista un sentiment care te loveste din cand in cand. Se manifesta cand vezi niste locuri si iti aduci aminte de niste momente petrecute in locurile alea, se manifesta cand simti un miros care te duce cu gandul la niste intamplari, la niste momente. Sentimentul asta se numeste nostaligie si este unul dintre cele mai misto lucruri de pe lumea asta.

Pentru generatia mea sucul la TEC, guma Turbo, superstiiile legate de numarul gaurilor capacelor de canal, cheia pe care o tinem legata de gat, revistele PIF, lapte gros, “Ratele si vanatorii”, “Tara, tara vrem ostasi”, surprize la guma de mestecat, Beverly Hills 90210, TOMAPANT, Super Mario, tetris spun extreme de multe lucuri. Cele enumerate mai sus plus multe altele ne fac sa avem nostalgii. Si ele sunt foarte bune din cand in cand. Astazi vorbim cu zambetul pe buze despre un astfel de moment din copilarie. Momentul ala in care venea doctoral in clasa si ne facea vaccin tuturor pustilor. Era o nebunie.

Daca staim cand vine fugeam de la scoala in ziua aia. Imi amintesc si acum cand a venit la scoala si ne-a facut unul dintre vaccine. Treuram toti si faceam glume pana sa ajunga la noi. Cand ne venea randul taceam malc. Si era randul altora sa rada de noi. Imi aduc aminte de momentul ala de fiecare data cand vad semnul de pe brat. Bine ca am avansat si acum dupa un astfel de vaccin nu mai raman semne pe viata.

Filantropica – Faza cu Dinica la 2:35

Pentru cei care au vazut Filatropica..postarea de astazi o sa fie foarte relavanta. Exista acolo o replica pe care o are Gheorghe Dinica in momentul in care facea textile pentru cersetori. Cine ii recomanda sa scrie pe tablita unui copil “Bolnav de SIDA”. Replica lui Dinica este – exact ca si la Caragiale – autentica si reala pana si in ziua de azi – “SIDA nu merge in Romania. La noi se moare de gripa!” Si din pacate asa este.  Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intre 5 si pana la 15% din populatie este afectata de infectii ale tractului respirator superior in timpul epidemiilor de gripa anuale, in fiecare an. (ratele anuale de atac ale gripei la nivel global sunt estimate la 5 – 10% la adulti si la 20 – 30% la copii).

Sanatatea este cel mai de pret lucru de pe lumea asta si trebuie sa avem mare grija de ea. Mesajul este simplu: protejeaza-te pe tine si pe cei din jurul tau! Informeaza-te! La nivel global, epidemiile de gripa s-au soldat cu 3 – 5 milioane de cazuri de imbolnaviri grave si cu 250.000 – 500.000 de decese. Asociatia Pro Imunizare a lansat campania StopGripa, compusa din evenimente cu specialisti – Forumul StopGripa, care a avut loc pe data de 14 octombrie 2015 – si extinse proiecte online: website-ul StopGripa, si pagina de Facebook chiar aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.