BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

8

January 2020

0

COMMENTS

TOP 10 vacante accesibile in 2020

Written by , Posted in Travel

Lonely Planet realizeaza in fiecare an un top care cuprinde cateva recomandari de vacanta. Categoria se numeste Best Value si ca sa citez de la sursa este vorba despre “The best destination, journeys & sustainable travel experiences for the year ahead.”

“Calitatea unei experiente nu este data de pretul pe care il platim pentru ea. Este posibil sa avem parte de o vacanta fantastica chiar si atunci cand dispunem de un buget limitat”, sunt cuvintele lui Evan Godt – reprezentant Lonely Planet.

East Nusa Tenggara, Indonezia

Nusa Tenggara este o provincie din sudul Indoneziei, in Oceanul Indian, fiind formata din circa 500 de insule. “Aceste insule din Indonezia le ofera turistilor plaje idilice si locuri inedite de explorat pentru cei aventurosi”, arata ghidul Lonely Planet. Principala atractie a acestui arhipelag este insula Komodo.

https://www.indonesia.travel/gb/en/trip-ideas/11-irresistible-ideas-to-get-the-best-summer-adventure-in-east-nusa-tenggara

Budapesta, Ungaria

Este unul dintre cele mai frumose orase in care am fost si il recomand tuturor celor care vor sa vada un oras cu o arhitectura senzationala, un oras care s-a dezvoltat foarte frumos in ultimii ani si un oras cu un aer extrem de occidental. Nu degeaba vin aici anual peste 20 de milioane de vizitatori. Este de vizitat in absolut orice perioada a anului. Daca ai ajuns in Budapesta sa nu cumva sa ratezi un rasfat intr-un din spa-uri. Si nu uita nici de Palatul Parlamentului, Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Piata Eroilor si Monumentul Mileniului, Faleza Dunarii. Mai multe detalii gasesti aici.

Madhya Pradesh, India

“Inima Indiei” este o destinatie perfecta pentru cei care vor sa admire viata salbatica, la costuri mai mici decat in Africa, dar si pentru cei pasionati de calatoriile spirituale. In Madhya Pradesh exista o multime de temple, iar avantajul lor este ca sunt aglomerate.

https://www.budgetyourtrip.com/india/madhya-pradesh

Buffalo, NY, USA

Buffalo este al doilea oras ca marime din statul New York, situat in apropierea cascadei Niagara. Ai o gramada de locuri de vizitat: Graycliff Estate, Martin House Complex si EXPO Market.

https://ro.pinterest.com/pin/396246467211881033/?lp=true

Azerbaijan

Azerbaijan este cea mai mare tara din Caucaz, situata intre Asia si Europa. Azerbaidjanul este unul dintre cele mai vechi state ale civilizației, fiind o țară cu o istorie străveche și bogată, pe teritoriul căreia de-a lungul secolelor s-a acumulat o bogată moștenire pentru tezaurul culturii mondiale. Nu este o destinatie de vacanta accesata de prea multi turisti, insa cei care ajung acolo sunt placut suprinsi de calitatea buna a serviciilor – cazare si masa si de preturile accesibile. Cine a ajuns la Baku cu siguranta o sa se intoarca aici.

https://www.saipem.com/en/media/news/2019-10-04/saipem-new-offshore-ec-contracts-awarded-bp-azerbaijan-worth-around-145

Serbia

Am fost la Belgrad si am ramas surprins de oras. Sunt multe lucruri de invata de la vecinii nostri. Serbia inseamna aventuri in aer liber, spa-uri, podgorii, manastiri seculare si experiente gastronomice. La toata astea se adauga faptul ca este destul de ieftina o vacanta in Serbia.

https://ro.pinterest.com/pin/23503229279656069/?lp=true

Tunisia

Tunisia, cea mai mica tara din Africa de Nord are o istorie bogata, datorita pozitiei sale strategice. In decursul celor trei mii de ani de existenta, a vazut trecerea fenicienilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor, turcilor, spaniolilor si in cele din urma a francezilor, toti lasand marturii ale trecerii lor prin aceste locuri. In zilele noastre, Tunisia este inca o punte intre lumea occidentala, cea africana si cea islamica. Pe langa urmele unui trecut lung si plin de evenimente, Tunisia este o tara bogata, cu plaje frumoase ce se intind de-a lungul Mediteranei, cu dealuri singuratice si regiuni desertice, cu orase si sate pitoresti ce-i definesc originalitatea. Cel mai mari statiuni turistice din Tunisia sunt Djerba, Sousse, Hammamet, Monastir, Sfax, Tozeur. Cele mai importate obiective turistice sunt: amfiteatrul roman din El Djem, situl arheologic din Cartagina, Medina din Tunis, Parcul national Ichkeul, orasul punic Kerkuan, Medina din Sousse, Medina din Kairouan si situl arheologic din Dougga.

https://www.farhorizons.com/trips/africa-tours/tour-tunisia-archaeology-and-culture/

Cape Winelands, Africa de Sud

Zona Winelands este o mare atracţie turistică nu doar pentru degustările de vinuri, dar şi pentru peisajul de basm, cu munţi abrupţi mărginiţi de văi verzi, dealuri întregi cultivate cu viţă de vie, citrice şi lavandă, copaci uriaşi de camfor şi grădini cu hortensii şi trandafiri. Probabil că inspiratia celebrului scriitor J.R.R. Tolkien, născut în Africa de Sud, pentru feericul Pământ de Mijloc a fost tocmai regiunea Winelands.

https://www.timbuktutravel.com/region/cape-winelands

Atena, Grecia

Capitala Greciei este mereu un oras de vizitat din multe puncte de vedere. Este pur si simpu un muzeu in aer liber. Viziteaza Partenonul, Monastiraki, Muzeul Benaki, Acropole, cartierul Plaka

https://www.pinterest.es/pin/410672059754487316/

Zanzibar, Tanzania

Zanzibar este un arhipelag de langa coasta de est a Africii, fiind alcatuit din insula Zanzibar si insula Pemba. Zanzibar este un teritoriu autonom ce apartine de Tanzania, cunoscut pentru condimente, dar si pentru numeroase atractii turistice. Plajele cu nisip alb ce se pierd in apele cu reflexii de safir ale Oceanului Indian sunt prezente in toate zonele arhipelagului.

https://twitter.com/silverbirdtours/status/1057520408260419585


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.