BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

17

July 2018

0

COMMENTS

Tu ce esti dispus sa faci ca sa obtii ce vrei?

Written by , Posted in Film

In primavara anului trecut un film italienesc rupea salile de cinema din peninsula dar si din intrega lume. Este al doilea cel mai mare succes de box-office italian din ultimii ani. Regizorul de la Perfetti sconosciuti revine in forta. Si abia astept sa va noul sau film.

Un necunoscut, o cafenea, nevoia de miracole. După succesul pe care comedia Perfetti sconosciuti / Complet necunoscuți l-a avut în România, regizorul italian Paolo Genovese revine cu The Place / Localul, un film despre cât de departe suntem dispuși să mergem pentru a obține ceea ce vrem. Inspirat de serialul fantastic Booth at the End (SUA), The Place / Localul intră în cinematografe în 13 iulie, distribuit de INDEPENDENŢA FILM.

Prezentat în premieră la închiderea Festivalului de film de la Roma (Festa del Cinema di Roma, 2017) și, în mai, în cadrul Festivalului Filmului European 2018, de la București, The Place / Localul prezintă un necunoscut misterios care stă în fiecare zi la aceeași masă a aceluiași restaurant, angajându-se să îndeplinească cele mai mari și aproape imposibile dorințe ale celor care se așează la masa lui, cerându-le, în schimb, să îndeplinească sarcini ciudate. Până unde vor merge pentru a obține ceea ce-și doresc?

Toată lumea vrea ceva. Libertate. Frumusețe. Sex. Fericire. Timp. Viață. Vedere. Iertare. Răzbunare. Sau să-l găsească pe Dumnezeu. Fiecare trebuie să dea altceva în loc. Cine stabilește ce este bine și ce este rău? Cine face regulile?

Din distribuția filmului fac parte Valerio Mastandrea (necunoscutul), Marco Giallini (Ettore), Alba Rohrwacher (sora Chiara), Vittoria Puccini (Azzurra), Rocco Papaleo (Odoacre), Silvio Muccino (Alex), Silvia D’amico (Martina), Vinicio Marchioni (Gigi), Alessandro Borghi (Fulvio), Sabrina Ferilli (Angela) și Giulia Lazzarini (doamna Marcella). Scenariul The Place / Localul este semnat de regizorul Paolo Genovese, împreună cu Isabella Aguilar și se bazează pe o poveste scrisă de Genovese, inspirată de serialul american Booth At The End, produs de Tornante Production și scris de Christopher Kubasik. Imaginea filmului îi aparține lui Fabrizio Lucci.

Regizor și scenarist, Paolo Genovese a lucrat inițial în publicitate, pentru ca în 1998 să înceapă o colaborare cu Luca Miniero, realizând împreună trei scurtmetraje și două filme de lungmetraj, până în 2004. În 2016 este distins cu Premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de la Tribeca şi cu cel pentru Cel mai bun film, în cadrul premiilor David di Donatello, pentru Perfetti sconosciuti / Complet străini, comedia dramatică lansată în România anul trecut de Independența Film.

Cel mai nou film al lui Genovese, The Place / Localul, va rula din 13 iulie, în prima săptămână, în cinematografele Elvire Popesco, Grand Cinema & More, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni (AFI), Cinemateca Union, Europa, Cinema Muzeul Țăranului, din București, Cinema One (Brașov), Cityplex (Constanța), Cinema Trivale (Pitești), Arta by Cityplex (Sf. Gheorghe), Arta 3D (Târgu Mureș) și Cinema City Cotroceni din Timișoara Shopping City (Timișoara).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.