BLOGU LU' OTRAVĂ

Saturday

4

November 2017

0

COMMENTS

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta un cuplu

Written by , Posted in Diverse

Un barbat fericit e cel care traieste langa o femeie implinita. Cred cu tarie ca impartirea treburilor casnice intre barbat si femeie este un lucru important. Pentru ca o relatie sa fie cat mai sanatoasa din toate punctele de vedere cred ca responsabilitatile casnice e bine sa fie impartite egal sau sa fie indeplinite impreuna. Exista lucruri care pur si simplu nu ne fac placere deloc sa le facem, la fel de bine cum putem sa descoperim bucuria lucrurilor facute in 2.

Cred ca barbatul si femeia e ideal sa se ajute reciproc. Am citit o treaba interesanta legata de asta. E dovedita treaba conform careia impartirea sarcinilor domestice scade rata divorturilor. Treaba si mai clara: barbatii sunt cei care detin cheia unei casnicii fericite. Ce trebuie sa faca ei pentru bunul mers al lucrurilor? Sa le ajute pe sotii la curatenie, la cumparaturi sau la ingrijirea copiilor. Cercetatorii de la London School of Economics au studiat 3.500 de cupluri casatorite din U.K.  care au avut primul copil in anii ’70, pe vremea cand cele mai multe mame erau casnice. Cele mai stabile mariaje s-au dovedit a fi cele in care barbatii ajutau la cat mai multe treburi casnice. Ea da cu aspiratorul si el duce gunoiul 🙂 Cel mai important? Pentru a fi echitabila, aceasta impartire trebuie sa fie negociata neaparat. Am vazut cupluri care gatesc impreuna, fac curat impreuna, merg impreuna la cumparaturi. Si noi suntem la fel. Si chiar ne place treaba asta.

In Romania treaba sta in felul urmator: romancele dedica treburilor casnice peste 10 ore saptamanal, in timp ce partenerii lor doar intre 2 si4 ore, conform unui studiu comandat de catre DERO. Ca tot se vorbeste de bula noastra de Facebook. Si asta este inca o dovada ca Romania este alta decat cea pe care o vedem la noi in feed. La capitolul preferinte in materie de treburi casnice, 65% dintre femei au declarat ca le face placere sa se ocupe de spalatul hainelor. Chiar daca si-ar dori sa imparta aceasta responsabilitate cu partenerii lor, 47,1% dintre femeile din Romania declara ca partenerii lor nu se implica mai mult in spalatul hainelor pentru ca nu le place aceasta responsabilitate, in timp ce 31,16% spun ca partenerii lor considera spalatul hainelor drept o treaba de gospodina.

In acelasi timp insa, majoritatea barbatilor din Romania (62,88%) declara ca ar fi dispusi sa se implice mai mult in spalatul hainelor pentru ca partenerele lor sa aiba mai mult timp pentru ele sau pentru cuplu, iar 15,03% dintre acestia ar fi dispusi sa se ocupe numai ei de aceasta responsabilitate. Puteti sa impartiti si aceasta sarcina. Ea baga la spalat si voi intindeti hainele la uscat 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

DERO, un brand ce si-a asumat misiunea de a sustine visurile romancelor si initiativele care contribuie la dezvoltarea acestora, a lansat o campanie prin care deschide dialogul referitor la treburile casnice. Campania „DERO 2în1. E unul pentru doi!” este fix despre treaba asta. Despre faptul ca treburile casnice ar trebui sa fie o activitate a familiei si nu doar a femeii, astfel incat femeile sa aiba mai mult timp liber pentru ele si pentru cei dragi. Noi ne tinem intens de treaba asta si lucrurile merg foarte bine. Femei la cratita si barbatul cu berea in mana la televizor la meci este o imagine care nu mai reprezinta societatea din ziua de azi. Si cel mai important aspect – faptul ca, in calitate de barbat, te implici activ in treburile casnice, nu te face mai putin barbat. Ba din contra. Ar avea mult de castigat, amandoi, daca muncile ar fi echitabil impartite: mai mult timp petrecut in 2, mai putine frustrari si reprosuri.

La voi in casa cum stau lucrurile? Voi ce parere aveti despre impartirea responsabilitatilor casnice intr-un cuplu?

dero


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.