BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

3

August 2021

1

COMMENTS

Unul dintre cele mai frumoase lacuri ale lumii

Written by , Posted in Diverse, Travel

Suntetm topiti dupa Italia. Au fost ani in care mergeam in Italia de 7-8 ori. Cum in 2020 am stat mai mult pe acasa..ne-am gandit ca prima vacanta din 2021 sa fie in Italia. Am fost la lacul Como de 2 ori pana acum si am zis ca vrem neaparat sa revenim. De data asta mai pe liniste si pace pentru ca este prima vacanta in 3. Asa ca va arat mai jos pe unde am ajuns.

Moltrasio este un loc de poveste, o comună din provincia Como, Italia. Este locul in care a locuit si a compus Vincenzo Bellini. Operele sale se remarcă prin reliefarea personajelor feminine, neîndreptățite de destin (SomnambulaNormaBeatrice di TendaPuritanii). Își numește lucrările „tragedii lirice” ori „melodrame” (melodramma). Cea mai cunoscută arie operatică a compozitorului este „Casta Diva”, din opera Norma. Noi ne-am cazat la Grand Hotel Imperiale un loc de poveste cu o piscina superba si o terasa care da fix la lac. De aici va puteti deplasa foarte usor cu vaporasul catre Como trecand prin Mennaggio, Candenabbia, Bellagio, Varenna, Cernobbio sau Lenno. Am preferat o vacanta mai linistita pentru ca suntem pentru prima data cu asta mica. Asa ca am vizitat intr-o zi Como. Am mers cu vaporasul. Cam 30 de minute si am platit 15 euro dus – intors. In rest am stat la piscina hotelului, in curtea interioara si ne-an bucurat de peisajul superb si de liniste. Aici de vazut neaparat Villa Olmo. Este superba.

Dupa 5 zile minunate petrecute in Moltrasio am plecat spre Valmadrera. Un loc de poveste despre care nu stiam prea multe. Ne-am cazat pe Hotel Villa Giulia – un hotel cu o priveliste minunata, o terasa superba si un loc de poveste in adevaratul sens al cuvantului. Daca ajungeti aici trebuie sa vedeti S. Tomaso.

Aici am petrecut 4 zile linistite si am fost doar intr-o zi la Lecco. Un orasel minunat unde aveti ce vizita. Fie ca este vorba despre Osservatorio Alpinistico Lecchese, Villa Manzoni, Basilica di San Nicolo e Campanile, Pallazo delle Paure, Pallazo Belgiojoso e Planetario sau Santuario della Vittoria. Este foarte aproape de Valmadrera si este un loc de vazut neaparat. De vazut este si Bellagio – aflat la 18 km. Am fost anii trecuti si este un loc minunat.

Daca stati mai mult in zona va recomand sa vedeti Catedrala Santa Maria del Tiglio din Gravedona, Castello din Carenno din Derivo, Villa Carlotta din Tremezzo, Villa Balbianello din Lenno, Isola Camacina, Museo Moto Guzzi din Madello del Lario, Museo della Aeta din Abbadia Lariana, Orrido din Bellano si Forte Montecchio Nord din Colico.

Dar neaparat sa ajunegti in Bellagio si in Varenna. Sunt una langa alta si va puteti bucura de niste locuri senzationale. Neaparat de vazut Villa Melzi din Bellagio si Villa Monastero din Varenna. Puteti sa le vedeti pe toate daca luati vaporasul si opriti in localitatile mentionate mai sus.

La lacul Como puteti ajunge cu trenul – 50 de km de Milano, cam 40 de minute cu trenul sau cu masina – in jur de 45 de minute. Noi ne-am plimbat cu taxi-ul de la Bergamo – de unde am aterizat – pana la Moltrasio si tot cu taxiul si din Moltrasio in Valmadrera. La fel si din Valmadrera in Lecco si apoi la revenirea in tara din Valmadrera la aeroportul Milano Bergamo. De mancat am mancat la Grand Hotel Imperiale cat am stat in Moltrasio iar in Valmadrera la hotelul unde am fost cazati si la Baia di Parè. Vacanta frumoasa sa aveti.


1 Comment

  1. Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.