BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

16

November 2016

4

COMMENTS

5 zone din Bucuresti unde as vrea sa locuiesc

Written by , Posted in Bucurestiul meu

Pentru majoritatea locuitorilor Bucurestiului, principalul criteriu in selectarea unui cartier in care sa se mute este pretul. Apoi tot ce este legat de nevoile tale cotidiene: locuinta sa fie amplasata intr-un cartier care beneficiaza de o infrastructura rutiera modernizata, statie de metrou, autobuz, tramvai cat mai aproape, spatii de servicii care te intereseaza – fie ca este vorba de un Mall, parcuri, gradinite, scoli, locuri de joaca pentru cei mici. Postarea de astazi este un top al zonelor in care mi-ar placea sa locuiesc si despre cum sa-ti gasesti locuinta ideala in acest oras.Fiind un top este automat subiectiv 🙂

O sa tin cont de faptul ca Bucurestiul este un oras supraaglomerat din punctul de vedere al traficului rutier, ceea ce ne conduce logic la ideea ca ar trebui sa alegem zone care sa minimizeze disconfortul deplasarilor cotidiene. Eu am locuit pana acum in 3 zone ale Bucurestiului si doua dintre ele o sa se afle printre cele 5 nominalizate mai jos. Eu sunt de principiu ca in orice conditie as alege un cartier cu traditie, un cartier aflat in interiorul orasului, asta pentru ca infrastructura rutiera este deja realizata si nu o sa locuiesti intr-o zona in care mereu este santier. O sa incep in ordinea inversa. De la 5 la 1.

Tineretului

Zona Tineretului este cea mai cautata de catre cei care vor sa cumpere un apartament în Bucuresti, acestia fiind interesati mai ales de apartamente cu trei camere, pe urmatoarele locuri plasandu-se zona Aviatei si 1 Mai, dar unde oferta este limitata; potrivit unui studiu. Preferinta bucurestenilor pentru aceasta zona este dictata de beneficiile pe care ea le prezinta, precum parc, accesul la doua magistrale de metrou, existenta bancilor, a spatiilor comerciale si a unor scoli apreciate. Imi place si mie zona prin spate pe la Sincai.

Floreasca

Este zona care a crescut cel mai tare din multe puncte de vedere. Aici sunt unele dintre cele mai cool restaurante, cluburi, cafenele. Si zona este in continua crestere.

img_3660

Primaverii

Foarte central, aproape de Floreasca, parcul Herastrau. E de stat intr-o casa frumoasa prin spate pe la televiziune sau intr-un bloc nou pe Teheran. 400 de imobile numara, cu aproximatie, cea mai selecta zona rezidentiala a Capitalei, cartierul Primaverii. Andrei Eugen Cristea, Marius Marinescu si Mihai Mitran au lansat in 2015 cartea ”Cartierul Interzis – Cartierul Primaverii”. ”Cartierul Interzis” este un fel de ghid prin faimosul si inca enigmaticul cartier al „Epocii de Aur” cunoscut drept Cartierul Primaverii. In lucrare sunt pezentati unii dintre cei mai cunoscuti locatari care au facut parte din nomenclatura de partid din Romania de la venirea la putere a Partidului Comunist.

img_1566

Aflam astfel, printre altele, unde locuiau si unde lucrau Gheorghe Gheorghiu–Dej si Nicolae Ceausescu, unde se relaxau acestia, ce demnitari mai locuiau in apropiere, cum se intelegeau unii cu altii si la ce festivitati (oficiale si neoficiale) participau, unde erau primiti sefii de stat de prim rang (regi, regine, sultani, presedintii marilor state ale lumii) si cei de rangul doi (din lumea a treia).

Care sunt cele mai sigure cartiere ale Bucurestiului:

Studiul arata ca cele mai bune zone in privinta sigurantei sunt: Primaverii – Floreasca – Herastrau – Aviatiei – Baneasa in partea de nord cu prelungire spre vest in 1 Mai; Cotroceni cu prelungire spre vest mai estompata in Drumul Taberei si Tineretului – Titan in partea central-estica.

img_2576

Dacia

Imi place foarte tare zona asta. Imi place ca este foarte central, ai cam tot ce vrei prin apropiere. Si imi place zona aia unde este Institutul Francez, strada Polona, parcul Gradina Icoanei. Este foarte aproape de Romana, casele sunt foarte cochete, spatioase.

img_2868

Cotroceni

Este zona in care m-as muta chiar maine. Mi-ar placea o casuta pe Staicovici sau pe Lister. Este superba zona. “Cele mai scumpe locuinte din Bucuresti au fost tranzactionate in trimestrul al patrulea din 2014 in Cotroceni, la un pret de 1.467 euro pe metru patrat, in crestere fata de 1.224 euro pe metrul patrat in trimestrul al patrulea din 2013.”

Daca te-ai decis unde vrei sa te muti, exista o platforma care iti usureaza foarte tare munca. Se numeste www.wizmo.ro si este foarte usor de folosit. Trebuie doar sa alegi zona in care vrei sa cumperi sau sa inchiriezi o casa sau un apartament si iti selecteaza imediat care sunt alternativele.

img_3609

Pozele sunt mari, site-ul e foarte curat, are o interfata prietenoasa atat pe desktop, cat si pe mobil, un avantaj unic pe piata – faptul ca foloseste un sistem de review-uri prin care utilizatorii pot da feedback agentiilor – de asta nu am mai auzit in Romania pana acum. Pe langa cele enumerate mai sus – www.wizmo.ro – are un sistem de mesagerie prin care utilizatorul poate discuta direct cu detinatorul anuntului,  iar proprietarii pot pune anuntul gratuit.

Pentru ca treaba asta e simpla trebuie sa ne gandim la alte lucruri: “Cumparam sau mai stam cu chirie?”sau “Mai bine chirias decat proprietar in Bucuresti?”


4 Comments

  1. pantea sorin
  2. Ion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.