BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

20

November 2016

2

COMMENTS

“Cel mai uman film al anului 2015 si nu joaca nici macar un singur om in el.”

Written by , Posted in Film

Despre umanite si sinceritate, despre cum suntem si cum incercam sa fim in realitate, despre ipocrizie, despre lucrurile pe care nu le spunem in fata celor din jur, despre dragoste, empatie, emotie, despre minciuna, manipulare. O sa va propun un film minunat pe care trebuie sa il vedeti in periaoda asta. Filmul despre care am scris astazi il puteti vedea in noiembrie si in decembrie pe Cinemax 2.

Anomalisa este unul dintre cele mai sincere si curate fiilme pe care l-ae vazut vreodata. In iulie 2012 – Charlie Kaufman si Duke Johnson  decid sa lanseze o campanie de crowd-funding pe kickstarter.com si sa stranga bani pentru a face animatia “Anomalisa”.

Citeste si: 7 filme cu si despre femei puternice

Kaufman este scenaristul care a luat Oscar pentru ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004) si a fost nominalizat pentruAdaptation (2002) si ”Being John Malkovich (1999). Charlie Kaufman si Duke Johnson isi propun sa stranga 200.000 de dolari. Si lucrurile merg mai bine decat cei doi si-au propus. Filmul reuseste sa stranga penste 406.000 de dolari.

Animatia este produsa in 3 ani si contine 1261 de fete, peste 1000 de costume, 118.089 frames. In 2015 filmul devine prima animatie din istorie care castiga Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Venetia si lucrurile merg din ce in ce mai bine. Animatia primeste mai multe nomilalizari la Festivalul Filmului Independent de la Toronto si primeste maximum de stele de la diverse publicatii: The Telegraph, The Guardian, The Times iar cei de la Esquire scriu despre “Anomalisa” ca este “cel mai uman film al anului si nu joaca niciun om in el.”

labordeta

Citeste si: 10 filme pe care trebuie neaparat sa le vezi toamna asta

“He adores beauty and intellect, but for all the wrong reasons. He’s at once ambitious and facile. He’s a guy anyone could easily become, making Anomalisa the most human film of the year. And it doesn’t star a single human.” Esquire

human

În acest film animat aclamat de critici, Michael, aflat într-o călătorie de afaceri în Cincinnati, este separat de rutina sa zilnică și o întâlnire cu o femeie tânără și unică îl ajută să realizeze ceea ce a pierdut. Michael Stone – soț, tată și autor – călătorește în Cincinnati pentru a vorbi la o conferință de servicii pentru clienți.

Dar, o dată ce este separat de rutina zilnică, o întâlnire cu o femeie tânără și unică pe nume Lisa îl ajută să realizeze tocmai ce și pe cine a pierdut. Dragoste, râs și singurătate se strâng laolaltă în lucrarea de artă stop-cadru inventivă a lui Charlie Kaufman. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Citeste si: People Are Obsessed with Charlie Kaufman’s Stop-Motion Sex Drama


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.