BLOGU LU' OTRAVĂ

Tuesday

22

July 2014

8

COMMENTS

“Existam atata timp cat cineva isi mai aminteste de noi.”

Written by , Posted in Diverse

Mai este putin pana la vacanta. Momentul ala pe care il astepti cam un an de zile. Acum e cea mai grea perioada. Perioada AMR-ului. Cate ore mai sunt pana vineri? Cate minute? Putine si in acelasi timp multe. Inainte de plecare vreau sa va recomand 3 carti pe care le puteti lua cu voi in vacanta. Am selectatc cateva citate din fiecare.

“Exista un autor care se numeste Markus Zusak si care spune o treaba foarte interesanta. “Mereu gasesc oameni in cel mai bun moment al lor si in cel mai rau. Vad uratenia si frumusetea lor si ma intreb cum poate ceva sa fie in doua feluri in acelasi timp.” Zusak este prima mea recomandare de carte. Si nu orice carte…o carte care a avut un mare succes…apoi a venit si filmul. Logic.

“O definitie pe care nu o veti gasi in dictionar: A nu pleca: Un act de incredere si iubire descifrat deseori de copii.”

“Cand Moartea spune o poveste, chiar trebuie sa o asculti.”

“Sunt bantuita de oameni.”

siluk.ro

“Oamenii observa culorile unei zile numai la sfarsit si la inceput, dar pentru mine este destul de clar ca ea combina o multitudine de nuante si tonuri, cu fiecare moment care trece. O singura ora poate consta in mii de culori diferite.

“Un om nu are o inima ca a mea. Inima omeneasca este o linie, in timp ce a mea este un cerc si posed abilitatea infinita de a fi la locul potrivit in momentul potrivit. Consecintele acestui lucru sunt ca mereu gasesc oameni in cel mai bun moment al lor si in cel mai rau. Vad uratenia si frumusetea lor si ma intreb cum poate ceva sa fie in doua feluri in acelasi timp. Totusi, ei au un lucru pe care il invidiez. Oamenii, lasand la o parte orice altceva au bunul simt de a muri.”

 Hotul de carti – Markus Zusak

1

“Existam atata timp cat cineva isi mai aminteste de noi.”

“Cred ca azi e ziua. Azi ni se va schimba soarta, am proclamat pe aripile primei cafele a zilei, optimism pur in stare lichida.”

“Femeile au un instinct infailibil de a afla cand un barbat s-a indragostit de ele fara scapare, mai cu seama daca barbatul in chestiune e prost ca noaptea si mai tanar.”

“Timpul trece cu atat mai grabnic cu cat e mai gol. Vietile lipsite de semnificatie ocolesc pe departe, asemenea unor trenuri ce nu opresc in gara.”

“Asteptarea e rugina sufletului.”

siluk.ro

“Si ai grija de visele tale. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de ele.”

“Putine sunt motivele pentru a spune adevarul, dar pentru a minti numarul lor este infinit.”

“Inima femeii este un labirint de subtilitati care sfideaza spiritul grosier al masculului aflat la panda. Daca vreti intr-adevar sa posedati o femeie, trebuie mai intai sa ganditi ca ea si primul lucru pe care-l aveti de facut este sa-i cuceriti sufletul.”

“Cine iubeste cu adevarat iubeste in tacere, cu fapte si niciodata cu vorbe.”

“Ne definim prin amintirile noastre. Dar daca ne-am trezi brusc fara ele? Daca am uita dintr-odata cum ne cheama, cine suntem, de unde venim, pe cine iubim.”

Umbra vintului – Carlos Ruiz Zafon

2

“E foarte greu sa-ti dai seama ce se intampla cand esti chiar in mijlocul situatiei. Abia cand privesti totul retrospectiv poti intelege cum stau lucrurile cu adevarat.”

“Maine? Dar n-am niciun maine, mi-am zis in sinea mea. Tot asa cum n-am niciun ieri.”

“Unele lucruri e mai bine sa nu ti le amintesti. E mai bine sa se piarda pentru totdeauna.”

Inainte sa adorm – S.J. Watson

3Sursa foto: www.siluk.ro


8 Comments

  1. Stefania
  2. Stefania
  3. Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.