BLOGU LU' OTRAVĂ

Wednesday

26

October 2016

2

COMMENTS

O capodopera care nu trebuie ratata

Written by , Posted in Film

Unul dintre cele mai bune filme SF din istoria cinematografiei, unul dintre cele mai intersesante filme de la Cannes 2015 – premiul César pentru cel mai promițător actor debutant si premiul César pentru cel mai bun actor în rol secundar – si inca cateva recomandari de filme pentru luna noiembrie. Toate filmele pe care o sa vi le recomand in postarea asta sunt pe Cinemax si Cinemax 2 in aceasta toamna.

Sfarsitul lumii nu va fi sfarsitul nostru – un concept extrem de interesant care lasa loc de foarte multe interpretari, un care ori iti place extrem de tare si iti aduci aminte cu mare placere multa vreme de el..ori te lasa indiferent. CTP spune despre Interstellar ca e “un demn urmas al Odiseei spatiale, cu idei briliante” iar foarte multa lume a spus ca este cel mai bun film Fantasy-SF.

Interstellar – regia: Christopher Nolan cu Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain,Michael Caine, Ellen Burstyn

interstellar3-xlarge

În viitorul apropiat, pământul a fost devastat de secetă și foamete, mâncarea este puțină și există schimbări extreme ale climei. Când existența omenirii este amenințată, o ruptură în continuumul spațiu-timp este descoperită. Mai mulți exploratori trebuie să călătorească dincolo de sistemul nostru solar în căutarea unei planete care poate susține viața. Cei din echipajul de pe Endurance trebuie să gândească dincolo de limitele noastre și să meargă mai departe decât orice om din istorie pe măsură ce pornesc într-o călătorie în necunoscut. Coop, pilotul de pe Endurance, trebuie să decidă între copiii săi și viitorul rasei umane. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Citeste si: 7 filme cu si despre femei puternice

La tête haute (2015) – regia: Emmanuelle Bercot cu Catherine Deneuve, Rod Paradot, Benoît Magimel, Sara Forestier, Diane Rouxel

la-tete-haute

Abandonat de mama lui când avea 6 ani, Malony ajunge în mod constant la tribunal. În jurul acestui tânăr delicvent se creează o familie adoptivă: Florence, o judecătoare, și Yann, și el supraviețuitorul unei copilării dificile. Împreună, ei supraveghează călătoria băiatului și încearcă să-l salveze. Yann este trimis într-un centru educațional strict, unde o întâlnește pe Tess, o tânără foarte specială care îi va arăta că există motive ca să aibă speranță.Vedeti AICI cand este programat filmul.

Citeste si: 10 filme cu barbati irezistibili

Louder Than Bombs – regia: Joachim Trier cu Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, Devin Druid,Amy Ryan

louder_than_bombs_still

O expoziție în cinstea fotografei de război Isabelle Reed (Isabelle Huppert), care are loc la trei ani de la moartea ei, îl aduce pe fiul ei cel mare, Jonah (Jesse Eisenberg), înapoi în casa familiei. Asta îl obligă să petreacă mai mult timp cu tatăl lui, Gene (Gabriel Byrne), și fratele mai mic, Conrad (Devin Druid). Gene încearcă cu disperare să se apropie de fiii lui, însă toți încearcă să accepte sentimentele pe care le au față de femeia pe care și-o amintesc atât de diferit.Vedeti AICI cand este programat filmul.

Anna – regia: Giuseppe M. Gaudino cu Valeria Golino, Massimiliano Gallo, Adriano Giannini, Elisabetta Mirra, Edoardo Crò

per-amor-vostro

Anna a fost un copil încrezător și curajos. Acum este o femeie care a încetat să vadă ce se întâmplă cu adevărat în familia ei în urmă cu douăzeci de ani și preferă să nu ia partea nimănui. Dragostea pentru cei trei copii ai ei și pentru familie au făcut-o să renunțe la sine. Existența ei este atât de gri, încât ea nu mai vede culori, cu toate că la locul de muncă – este sufleur la un studio de televiziune – ea este bine văzută și populară. Anna are capacitatea de a-i ajuta pe ceilalți, dar nu și pe sine. În cele din urmă, după ani de nesiguranță, atunci când este, în cele din urmă, capabilă să obțină un loc de muncă stabil, ea începe să se elibereze de această condiție. Chiar și de soțul ei abuziv, pe care decide să îl părăsească. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Citeste si: 10 filme pe care trebuie neaparat sa le vezi toamna asta

Mosul cel rau – regia; Terry Zwigoff cu Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly, Lauren Graham, Lauren Tom

santa


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.