BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

17

January 2016

3

COMMENTS

Transilvania ocupa primul loc in topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merita sa fie vizitate in 2016

Written by , Posted in Travel

Am intrat de curand pe Lonely Planet si am vazut asta: Transilvania ocupa primul loc in topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merita sa fie vizitate in 2016.  Este un top facut de cei din echipa Lonely Planet al locurilor care merita vazute.

In articol sunt prezentate locurile frumoase din Transilvania care ar putea sa ii cucereasca definitiv pe turisti. In articol se vorbeste despre frumusetea satelor sasesti si a bisericilor fortificate transilvanene. Va invit pe aceasta cale sa faceti o vizita la Cincsor unde este o astfel de minunatie. Biserica Fortificata din Cincsor – a carei istorie scrisa atesta mentionarea ei inca de la 1421 a fost construita in secolul al XIII-lea ca bazilica romanica, cu hramul sfintii apostoli Petru si Pavel si transformata in secolul al XV-lea in biserica gotica.

trtr1

Biserica a fost fortificata spre finele secolului al XV-lea, cu patru turnuri in cele patru puncte cardinale, sant de apa la exterior si drum de straja. Biserica are un tavan casetat, iar in partea de vest se afla orga baroca din 1805, opera lui Samuel Mätz, recent restaurata in atelierul de la Harman. Restaurarea a costat 40.000 de euro – bani adunati de Carmen si de sotul ei de la mai multi prieteni din Germania. Cladirea in stil gotic are picturi pe altar realizate in 1879 de catre pictorul transilvanean Carl Dorschlag. Cititi mai mult aici.

tr2

De asemenea in articol se mentioneaza zonele din centru oraselor Brasov, Sighisoara sau Sibiu intesate cu cafenele si restaurante care mai de care mai chic. Lucrul asta l-am sesizat pe propria piele in mini vacanta din finalul anului trecut cand am vizitat fix aceasta zona. Va recomand cu drag restaurantul Kulinarium de la Sibiu si cafeneaua Lili’s Pub dar si orangeria de la Avrig si restaurantul Casa Hirscher si cafeneaua Pharmacy – ambele din Brasov.

tr5tr6tr8

In articolul de pe Lonely Planet se aminteste si de rezervatiile de ursi din Transilvania, despre reintroducerea zimbrilor in ecosistemul local dar si despre zonele montane unde se poate schia : Poiana Brasov si Paltinis. Tot in acest material se vorbeste despre orasul Cluj-Napoca care a devenit un pol cultural foarte puternic fiind probabil, dupa Bucuresti, cel mai cosmopolit oras din Romania.

tr9tr11

TOP 10:

  1. Transilvania
  2. West Iceland
  3. Valle de Vinales
  4. Friuli’s wine regions
  5. Waiheke Island
  6. Auvergne
  7. Hawaii
  8. Bavaria
  9. Costa Verde
  10. St. Helena

tr12

Sursa: www.lonelyplanet.com


3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.