BLOGU LU' OTRAVĂ

Thursday

20

November 2014

1

COMMENTS

Unul dintre cele mai urate sentimente din lume!

Written by , Posted in Diverse

Exista un sentiment teribil de nasol care se manifesta la toti oamenii. Este unul dintre cele mai nasoale sentimente pe care poate sa le traiasca un om. Azi vorbim despre el. Pentru ca nu trece zi in care sa nu il simtim. Mai mult sau mai putin.

“Ma doare stomacul de ceva vreme si imi e frica sa merg la medic.” “De frica dorm  cu lumina aprinsa.” Eu merg pe scari. Imi e frica a merg cu liftul.” “Imi e frica de ac. Nu de aia nu vreau sa donez sange.” “Imi e frica de apa.” “Imi e frica de inaltime nu vrea sa merg pe balcon.” “Imi e frica de moarte”. “Imi e frica sa iubesc”.

Am inatlnit la un moment un om de afaceri, un om cu foarte multi bani. Isi poate permite foarte multe lucruri, si cand spun foarte multe chiar inseamna foarte multe. Omul are niste restaurant care merg foarte bine. Imi povestea sotia lui ca nu vrea sa mearga in concedii cu avionul. Omul avea frica de avion. Eu sunt un om caruia ii place foarte mult sa calatoreasca. Pentru mine orice loc pe care l-am vizitat a fost foarte misto. M-am bucurat de fiecare straduta pe care am calcat, fiecare cafenea la care am poposit cateva minute sa ma odihnesc. Sunt genul de turist caruia ii place sa mearga mult pe jos, sa vada tot felul de lucruri. De fiecare data cand plec undeva ma trezesc foarte drevreme si sunt plin de energie. Vreau sa vad cat mai multe. Ma gandeam ce trsit este pentru un om care chiar are  posibilitatea financiara sa nu vada diverse locuri frumoase de pe planeta asta din cauza fricii. Era un caz celebru in fotbal. Denis Bergkamp, fost jucator la Arsenal Londra, refuza deplasarile cu avionul. Olandezul mergea cu masina iar cand distantele erau foarte mari…era lasat acasa de managerul lui Arsenal, Arsene Wenger.

Frica asta este cel mai de rahat sentiment pe care il traim. Exista celebrul clip de pe Youtube in care Paleologu explica in cel mai simplu si mai clar mod cu putinta cum frica de a nu suferi il face pe om sa nu mai iubeasca.

Mie imi e frica de inaltime, imi e frica sa sar cu parasuta, imi e frica sa fac diverse lucuri care au legatura cu inaltimea. Frica este unul dintre cele mai infioratoare lucru din lume. E o senzatie care te ucide. Incet dar sigur. Frica este picatura chineasca…se naste in creier si precum o avalansa devina ucigatoare. Ne rupe aripile, ne face sa vedem unele lucruri prin ochelarii de cal. Cauza fricii este ascunsa undeva in mintea ta. Frica apare atunci cand mintea incepe sa creeze scenarii negative. Si de aici tot filmul tau s-a stricat. Un esec pe care l-ai avut intr-o relatie te face sa privesti cu frica relatia pe care ai putea sa o ai in viitor. Si pentru ca omul care te-a dezamagit ti-a taiat aripile…de frica incerci sa nu mai zbori. Niciodata. De frica nu mai vrei sa iubesti. Asta e extreme de trist. Frica este una dintre cele mai mari bariere in drumul nostru de a obtine ceea ce vrem. Este obstacolul cel mai greu peste care trebuie sa trecem. Si uneori este al dracului de greu sa facem asta.

Frica se manifesta si in relatiile de cuplu. Nimeni nu scapa de ea. Si aici o sa va povestesc despre o problema foarte importanta. 1 din 5 barbati se confrunta cu asta. Este vorba despre ejacularea precoce. O viata sexuala satisfacatoare
este esentiala pentru orice relatie de succes. Lipsa satisfactiei sexuale poate determina sentimente de frustrare, furie si dezamăgire si poate avea un impact negativ asupra intimitatii si a armoniei in cuplu.Disconfortul barbatului (atat fizic, cat si psihologic) combinat cu satisfactia sexuala redusa a partenerei acestuia poate provoca probleme grave in viata sexuala si emoționala a cuplului. Si asta este una dintre efectele fricii pe care o avem. Frica de a recunoaste ca avem o problema. Exista o singura solutie: sa constientizam problema si sa vorbim despre asta cu cine trebuie – un doctor. Mai multe informatii gasesti pe nudoarunmoment.ro.

Foto: Huy Dinny


1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.