BLOGU LU' OTRAVĂ

Sunday

27

November 2016

6

COMMENTS

5 povesti emotionante despre un nou inceput

Written by , Posted in Film

Un film care vorbeste despre ramasitele dragostei dintre doi oameni care s-au despartit la un moment dat, un film despre readaptarea la o viata noua, un film marca Stephen Frears, un film despre cum trecutul nu te lasa in pace si un film despre muzica electronica, Ibiza si dragoste. Toate filmele pe care o sa vi le recomand in postarea asta sunt pe Cinemax si Cinemax 2 in aceasta toamna.

Amnesia

amnesia

Jo este un compozitor de 25 de ani care a venit din Berlin ca să facă parte din revoluția muzicii eletronice. Situația ideală ar fi să obțină un job ca DJ în noul club de noapte al insulei, Amnesia. De 40 de ani, Martha locuiește singură în casa ei cu vedere spre mare. Într-o noapte, Jo îi bate la ușă.

Citeste si: “Cel mai uman film al anului 2015 si nu joaca nici macar un singur om in el.”

Solitudinea ei îl intrigă. Cei doi devin prieteni, iar misterele din jurul ei se înmulțesc: violoncelul din colț la care refuză să cânte, limba germană pe care refuză s-o vorbească…Pe măsură ce Jo o atrage în lumea muzicii tehno, Martha pune sub semnul întrebării tot ce a trăit înainte.Vedeti AICI cand este programat filmul.

Scrimerul

ft-miekkailija-pressi-1

Tânărul Endel Nelis ajunge în Haapsalu, Estonia, la începutul anilor ’50. El a fugit din Leningrad ca să scape de poliția secretă și își găsește de lucru ca profesor, punând bazele unui club sportiv pentru studenții lui. Endel devine o figură paternă pentru studenții lui și începe să le predea marea lui pasiune – scrima, iar asta provoacă un conflict cu directorul școlii. Invidios, directorul începe să investigheze trecutul lui Endel.

Citeste si: 10 filme pe care trebuie neaparat sa le vezi toamna asta

Endel învață cum să îi iubească pe copii și cum să aibă grijă de ei; majoritatea sunt orfani ca rezultat al ocupației ruse. Scrima devine o formă de auto-exprimare pentru copii, iar Endel devine modelul lor. Copiii vor să participe la o competiție națională de scrimă în Leningrad, iar Endel trebuie să facă o alegere: să riște totul ca să îi ducă pe copii în Leningrad sau să își pună siguranța mai presus de orice și să îi dezamăgească. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Viata la Londra

t

Filmul prezintã povestea supravietuirii a doi imigranti care aflã cã totul este de vânzare în lumea interlopã a Londrei. Membrii invizibili ai clasei muncitoare londoneze, exilatul nigerian Okwe (Chiwetel Ejiofor) si menajera de origine turcã Senay (Audrey Tautou) muncesc într-un hotel din vestul Londrei care este un paravan pentru afaceri ilegale.

Citeste si: O capodopera care nu trebuie ratata

Într-o noapte, Okwe face o descoperire socantã, care îi pune pe cei doi într-o dilemã imposibilã si care testeazã limitele a tot ceea ce cunosc. Distins cu numeroase premii la festivalurile de film europene, inclusiv succesele repurtate în cadrul festivalurilor de film de la Londra si Ventia, Viata la Londra este un thriller urban absolut fascinant si imposibil de uitat! Vedeti AICI cand este programat filmul.

Stockholm, Pennsylvania

t

La 17 ani după ce a fost răpită de un străin pe nume Ben McKay, o tânără acum în vârstă de 23 de ani, Leane Dargon (Saoirse Ronan), care s-a aflat în captivitate toată această perioadă, este descoperită și înapoiată părinților ei, Marcy și Glen. Ben este acuzat de răpire și trimis la închisoare.

Citeste si: 7 filme cu si despre femei puternice

Ben a ținut-o pe Leane în subsolul casei sale și i-a spus că a salvat-o de apocalipsă – ceea ce ea a crezut. Leane nu își amintește mai nimic dinainte de-a fi răpită, astfel că Ben este singura persoană familiară. De-a lungul celor 17 ani, părinții ei au făcut față situației în felul lor. În timp ce părinții ei își văd fiica adultă, ea vede în ei niște străini. Vedeti AICI cand este programat filmul.

Nu te poti salva singur

t

Gaetano și Delia se întâlnesc la cină pentru a stabili termenii vacanței copiilor lor. Masa se transformă imediat într-o reflecție emotivă a ultimilor 10 ani, care au dus cuplul în acest punct trist. Prin mai multe flashback-uri, îi vedem pe cei doi reamintindu-și trecutul, de la părțile bune la cele rele. De la nopți pline de pasiune la neînțelegeri amare și o înstrăinare lentă, dar sigură. Însă schimbul înflăcărat se transformă într-o contemplare onestă a relației lor. A suferit de pe urma efectelor tragice ale timpului, egoismului și nesiguranței?

Citeste si: 10 filme cu barbati irezistibili

Nu a avut la bază cele mai bune intenții? Devine evident că cei doi au fost îndrăgostiti cu adevărat. Deși încearcă să înceapă vieți noi, rănile sunt încă proaspete și nu pot trece peste ce au trăit împreună. Însă la sfârșitul întâlnirii, un nou început pare să facă loc unei noi speranțe pentru Delia și Gaetano, care este pecetluită cu un sărut. Vedeti AICI cand este programat filmul.

“You don’t lose what has already been lost.”


6 Comments

  1. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.